Начин на приготвяне
Отцежда се нахут от течността. Измива се спанакът, нарязва се на едро и смесваме с нахута.
Поставя се в чашата на чопър и се блендира на два-три пъти.
Сипва се в купа, добавяме яйцето, подправките, галета и царевично брашно с бакпулвера.
Омесва се като кайма, оформят се 5 нахутени кюфтета, зависи от големината им - може и повече.
Пържим апетитните фалафели до златисто от двете страни в загрято олио в тиган, изваждат се върху хартия да попие мазнината.
В купа се смесва сусамов тахан, морска сол, сок от половин лимон и разреждаме с вода до нужната гъстота на тахановия сос.
Сервираме топли спаначените фалафели с таханов сос.
Чудесни за обяд!
От Бон Апети е рецептата!