Механджийски кебап

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Механджийски кебап1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • месо - 200 г контра филе
  • сметана - 50 мл готварска
  • гъби - 100 г от буркан
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио
  • подправки - по избор
  • За тестото
  • брашно - 300 г
  • яйцa - 1 бр.
  • кисело маляко - 100 г
  • сода - 1 щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите за тестото замесете гладко и меко тесто. Оставете да почине за 10-15 минути и откъснете 1/3 от него.

Разточете го овално с големина, достатъчна да покрие гювече. Изпечете капака в подмазнена тавичка. От още малко тесто може да оформите фитилче с формата на дръжка за гювечето.

Останалото тесто също се разточва овално и се покрива обратната страна на гювечето, обърнато надолу с гърлото. Поставете го в тава и го изпечете също да зачервяване.

Нарежете месото на кубчета и го изпържете в сгорещена мазнина. Добавете ситно нарязания лук и като се запържи и той, добавете ситно нарязаните домати и гъби. Запържете всичко, докато остане на мазнина.

Долейте сметаната и овкусете с подправки по ваш вкус. След около минута снемете от котлона. Успоредно с това трябва да отделите тестената форма от гювечето и да я оставите да се охлади. Кебапът изсипете във формата, покрийте с капака и поднесете веднага в чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

учудена
учудена
200 грама месо за гювеч?
05.12.2013 19:02
1
1
Покажи всички подкоментари