Начин на приготвяне
От продуктите за тестото замесете гладко и меко тесто. Оставете да почине за 10-15 минути и откъснете 1/3 от него.
Разточете го овално с големина, достатъчна да покрие гювече. Изпечете капака в подмазнена тавичка. От още малко тесто може да оформите фитилче с формата на дръжка за гювечето.
Останалото тесто също се разточва овално и се покрива обратната страна на гювечето, обърнато надолу с гърлото. Поставете го в тава и го изпечете също да зачервяване.
Нарежете месото на кубчета и го изпържете в сгорещена мазнина. Добавете ситно нарязания лук и като се запържи и той, добавете ситно нарязаните домати и гъби. Запържете всичко, докато остане на мазнина.
Долейте сметаната и овкусете с подправки по ваш вкус. След около минута снемете от котлона. Успоредно с това трябва да отделите тестената форма от гювечето и да я оставите да се охлади. Кебапът изсипете във формата, покрийте с капака и поднесете веднага в чиния.
Коментари