Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Телешки дроб по механджийски

Телешки дроб по механджийски

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924101491
Телешки дроб по механджийски
Снимка: Iliana Stoyanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Така е, ще преглъщате гладно, докато не си приготвите такива дробчета сами вкъщи"

Необходими Продукти

  • телешки дроб - 1 кг
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр червена
  • лук - 2 бр. глави
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • олио - 1/2 к.ч.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прочистете чушката и лука и ги нарежете. Лука нарежете на полумесеци, чушката на къси лентички, а моркова на кръгчета. Дроба, след като сте изплакнали добре със студена вода, нарежете на средни парчета.

В подходящ съд загрейте олиото и запържете дроба до пълна готовност. Телешкият дроб се пържи малко повече от свинския. След като е готов го извадете с решетъчна лъжица и посолете и подправете с пипер.

В останалата мазнина запържете зеленчуците и когато са готови добавете при непекъснато бъркане пушения червен пипер. Върнете дроба в тенджерката и разбъркайте добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: