Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Халва»Индийска морковена халва с кашу и стафиди

Индийска морковена халва с кашу и стафиди

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Индийска морковена халва с кашу и стафиди
Снимка: Аника Войт
1 / 4
04/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.

Необходими Продукти

  • моркови - 5 средно големи
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 4 с.л
  • захар - 10 с.л
  • кашу - 100 г сурово
  • кардамон - щипка
  • стафиди - 1/2 ч.ч. /100 г/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се обелват и измиват. С помощта на ренде или кухненски робот ги настържете на ситно.

В тенджера сложете маслото и морковите.

Оставете на средно силен огън и запържете за 5 минути.

Добавете затоплено прясно мляко и щипка кардамон. Гответе, докато течността не се изпари.

Морковите ще започнат да се отделят от стените на съда и да стават като тесто. Тогава пробвате захарта и разбъркайте.

След минута-две изсипете и ядките към вкусната халва.

Индийска морковена халва с кашу и стафиди е готова да бъде сервирана.

Подходяща е да се яде както топла, така и студена. Да ви е сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: