Парти бутчета с ориз и гъби на фурна

04/03/2020
"Напълно готови сме за парти с тези страхотни бутчета с ориз и гъби "
Приготвяне12 мин.
Готвене85 мин.
Общо97 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 558
  • Преглеждания за месеца1557
  • Преглеждания за седмицата64
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 4 - 6 бр. (горни)
  • гъби - 150 г пресни печурки (кафеви или бели)
  • праз - 1 голям стрък
  • ориз - 330 г
  • чубрица - 2 ч.л. ронена
  • черен пипер - на вкус, прясно смлян
  • олио - 3 с.л.
  • краве масло - 1 - 2 с.л.
  • сол на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Измийте пилешките бутчета и ги залейте с обилно количество вода. Сложете да се сварят на умерен огън с щипка-две сол и лъжица зехтин по желание.

2. Накълцайте праза на дребно, а гъбите обелете и нарежете на по-едро. Аз използвах смес от пресни кафеви и бели печурки.

3. Загрейте маслото и олиото на умерен огън и запържете праза, след това сложете и гъбите и увеличете огъня. След 3 минути сипете и ориза и него също запържете добре, като добавите и подправките и сол към ориза с гъби.

През това време си загрейте фурната до 190-200 градуса.

4. Сместа от ориз, праз и гъби разпределете в тавичка, залейте с бульона от варенето на пилето (частта течност /ориз според указанията на пакета, при нужда долейте вода). Отгоре подредете бутчетата.

5. Печете апетитното пиле с ориз, докато оризът поеме течността - около 25-30 минути.

Добър апетит с тези парти бутчета с ориз и гъби на фурна!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар