Пилешки рулца в листа от салата

МартинМартин
Новак
32
164
103
76
05/03/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо181
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката:

Първо, вземаме гъбите и ги почистваме от стеблата, след което ги нарязваме на тънки малки кубчета.

След това вземаме нахута (аз използвах консерва), слагаме една шепа и по възможност го нарязваме - да не са цели зрънцата, прибавяме в купа.

Към тях прибавяме ситно нарязан кромид лук половин глава и зелен лук един стрък пак ситно нарязан. След това към тях прибавяме джинджифила, който преди това сме обелили и обработили с чопъра (кухненски робот).

И може да преминем към месото - можете да използвате пилешка пържола обезкостена и без кожа. Нарязвате на малки ленти и кубчета, след това, ако имате сатърче (може и с ножа), начуквате отгоре с умерена сила. Целта е да се получат груби кубчета наподобяващи едро смляно месо. Прибавяте месото към купата с останалите продукти и слагате 1 супена лъжица мед и соев сос на вкус и разбърквате, докато се получи хомогенна смес. Оставяте сместа за нашите здравословни пилешки рулца в хладилника за около половин час.

За соса към месото:

В купа слагате 1 с.л. кетчуп (аз нямах под ръка и ползвах барбекю сос). След това добавяте счукан чесън (пак на чопъра), 1 с.л. мед, 1 с.л. горчица (по избор), щипка червен пипер пушен и щипка лют пипер. Добавяте 1 с.л. соев сос и към сместа последно добавяте пилешки бульон (аз използвах домашно направен) към тази смес добавете малко зехтин и оцет на вкус и миксирате добре.

За месото:

На загрят тиган на висока температура прибавяте сместа с месото, като преди това сме сложили малко зехтин в загрят тиган. И започваме да разбъркваме местото с дървена лъжица, като разбъркваме добре с идеята да не залепне. 3-4 минути го бъркаме по този начин, докато не изглежда вече сурово, и добавяме само половината от соса, който преди това направихме.

И продължаваме да го готвим на висока температура, докато не започне да се карамелизира, като разбъркваме през това време. Някъде 10-15 минути ще отнеме. Продължаваме да го готвим, докато не видим да се карамелизират продуктите и горе-долу да изври течността.

След това намаляваме на ниска температура и слагаме останалата течност от соса и продължаваме да готвим минута или по преценка.

Вземаме сместа и върху листо от зелена салата ромейн (използвах такава, защото има дълги и подходящи листа, но може и айсберг или обикновена салата или зеле) и увиваме на вкусни рулца.

Може да поднесем пилешките рулца в листа от салата със заквасена сметана по избор :)

Накрая приготвих и бърз сос, за да са по-сочни рулцата. За соса намачках с вилица едно авокадо, добавих 2 с.л. майонеза и 2 с.л. горчица и разбърках. Сосчето е по желание.

Да ви е сладко!

Иноксово овално плато 50см.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Иноксово овално плато 50см.
15.99 лв.
Виж ››

Добрата домакиня винаги има овално плато под ръка, защото обикновено нейният дом винаги очаква гости. Нека всички се възхитят на вашите разядки, сладки или основни ястия. Овалното плато ще ви помогне да се сдобиете с образцова трапеза и да си спечелите заслужени комплименти.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар