Панирани пилешки рулца

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Панирани пилешки рулца
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Днес ще приготвяме панирани пилешки рулца по идея на Нина. Заповядайте на гости"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 4 бр.
  • шунка - 4 тънки резена
  • кашкавал - 4 тънки парчета
  • брашно - 4 с.л
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 4 с.л
  • пармезан - 6 с.л
  • мащерка
  • сол
  • черен пипер
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Срежете пилешките гърди наполовина, така че да се оформи пеперуда. Начукайте пилешките филета между кухненско фолио и подправете със сол и черен пипер.

Върху всяко филе поставете резен шунка и резен кашкавал. Навийте на руло и стегнете добре с кухненското фолио. Приберете в хладилника да се охладят за около час.

Рулцата могат да се затворят и с клечки за зъби. След като се охладят, ги оваляйте в брашното в което предварително сте сложили мащерката. След брашното, потопете рулцата в разбитите яйца.

Накрая ги оваляйте в галетата, смесена с пармезана. Запържете всяко руло в загрято олио за около 2-3 минути. Извадете и подредете в тава.

Допечете в загрята фурна на 190 градуса за 15 минути.

Панираните пилешки рулца са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много добра рецепта, само бих добавила и малко пресни гъбки, леко запържени в масло. Но въпрос на вкус.
05.07.2016 12:24