Начин на приготвяне
За плънката:
Първо, вземаме гъбите и ги почистваме от стеблата, след което ги нарязваме на тънки малки кубчета.
След това вземаме нахута (аз използвах консерва), слагаме една шепа и по възможност го нарязваме - да не са цели зрънцата, прибавяме в купа.
Към тях прибавяме ситно нарязан кромид лук половин глава и зелен лук един стрък пак ситно нарязан. След това към тях прибавяме джинджифила, който преди това сме обелили и обработили с чопъра (кухненски робот).
И може да преминем към месото - можете да използвате пилешка пържола обезкостена и без кожа. Нарязвате на малки ленти и кубчета, след това, ако имате сатърче (може и с ножа), начуквате отгоре с умерена сила. Целта е да се получат груби кубчета наподобяващи едро смляно месо. Прибавяте месото към купата с останалите продукти и слагате 1 супена лъжица мед и соев сос на вкус и разбърквате, докато се получи хомогенна смес. Оставяте сместа за нашите здравословни пилешки рулца в хладилника за около половин час.
За соса към месото:
В купа слагате 1 с.л. кетчуп (аз нямах под ръка и ползвах барбекю сос). След това добавяте счукан чесън (пак на чопъра), 1 с.л. мед, 1 с.л. горчица (по избор), щипка червен пипер пушен и щипка лют пипер. Добавяте 1 с.л. соев сос и към сместа последно добавяте пилешки бульон (аз използвах домашно направен) към тази смес добавете малко зехтин и оцет на вкус и миксирате добре.
За месото:
На загрят тиган на висока температура прибавяте сместа с месото, като преди това сме сложили малко зехтин в загрят тиган. И започваме да разбъркваме местото с дървена лъжица, като разбъркваме добре с идеята да не залепне. 3-4 минути го бъркаме по този начин, докато не изглежда вече сурово, и добавяме само половината от соса, който преди това направихме.
И продължаваме да го готвим на висока температура, докато не започне да се карамелизира, като разбъркваме през това време. Някъде 10-15 минути ще отнеме. Продължаваме да го готвим, докато не видим да се карамелизират продуктите и горе-долу да изври течността.
След това намаляваме на ниска температура и слагаме останалата течност от соса и продължаваме да готвим минута или по преценка.
Вземаме сместа и върху листо от зелена салата ромейн (използвах такава, защото има дълги и подходящи листа, но може и айсберг или обикновена салата или зеле) и увиваме на вкусни рулца.
Може да поднесем пилешките рулца в листа от салата със заквасена сметана по избор :)
Накрая приготвих и бърз сос, за да са по-сочни рулцата. За соса намачках с вилица едно авокадо, добавих 2 с.л. майонеза и 2 с.л. горчица и разбърках. Сосчето е по желание.
Да ви е сладко!