Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Рулца»Пилешки рулца в листа от салата

Пилешки рулца в листа от салата

МартинМартин
Чирак
33182106
Пилешки рулца в листа от салата
Снимка: Мартин
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г от бутче или филе
  • гъби - 200 г
  • салата ромейн - 1 бр.
  • нахут - 100 г сварен
  • лук - половин глава
  • зелен лук - 2 стръка
  • джинджифил - 50 г пресен
  • мед - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • кетчуп - 1 с.л. Барбекю сос
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • горчица - 1 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 щипка
  • лют пипер - 1 щипка
  • зехтин - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л. оризов или по избор
  • пилешки бульон - 300 мл домашен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката:

Първо, вземаме гъбите и ги почистваме от стеблата, след което ги нарязваме на тънки малки кубчета.

След това вземаме нахута (аз използвах консерва), слагаме една шепа и по възможност го нарязваме - да не са цели зрънцата, прибавяме в купа.

Към тях прибавяме ситно нарязан кромид лук половин глава и зелен лук един стрък пак ситно нарязан. След това към тях прибавяме джинджифила, който преди това сме обелили и обработили с чопъра (кухненски робот).

И може да преминем към месото - можете да използвате пилешка пържола обезкостена и без кожа. Нарязвате на малки ленти и кубчета, след това, ако имате сатърче (може и с ножа), начуквате отгоре с умерена сила. Целта е да се получат груби кубчета наподобяващи едро смляно месо. Прибавяте месото към купата с останалите продукти и слагате 1 супена лъжица мед и соев сос на вкус и разбърквате, докато се получи хомогенна смес. Оставяте сместа за нашите здравословни пилешки рулца в хладилника за около половин час.

За соса към месото:

В купа слагате 1 с.л. кетчуп (аз нямах под ръка и ползвах барбекю сос). След това добавяте счукан чесън (пак на чопъра), 1 с.л. мед, 1 с.л. горчица (по избор), щипка червен пипер пушен и щипка лют пипер. Добавяте 1 с.л. соев сос и към сместа последно добавяте пилешки бульон (аз използвах домашно направен) към тази смес добавете малко зехтин и оцет на вкус и миксирате добре.

За месото:

На загрят тиган на висока температура прибавяте сместа с месото, като преди това сме сложили малко зехтин в загрят тиган. И започваме да разбъркваме местото с дървена лъжица, като разбъркваме добре с идеята да не залепне. 3-4 минути го бъркаме по този начин, докато не изглежда вече сурово, и добавяме само половината от соса, който преди това направихме.

И продължаваме да го готвим на висока температура, докато не започне да се карамелизира, като разбъркваме през това време. Някъде 10-15 минути ще отнеме. Продължаваме да го готвим, докато не видим да се карамелизират продуктите и горе-долу да изври течността.

След това намаляваме на ниска температура и слагаме останалата течност от соса и продължаваме да готвим минута или по преценка.

Вземаме сместа и върху листо от зелена салата ромейн (използвах такава, защото има дълги и подходящи листа, но може и айсберг или обикновена салата или зеле) и увиваме на вкусни рулца.

Може да поднесем пилешките рулца в листа от салата със заквасена сметана по избор :)

Накрая приготвих и бърз сос, за да са по-сочни рулцата. За соса намачках с вилица едно авокадо, добавих 2 с.л. майонеза и 2 с.л. горчица и разбърках. Сосчето е по желание.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: