Начин на приготвяне
Обелваме картофите и ги нарязваме на едро.
Сипваме ги в тенджера и ги сваряваме до готовност. След това отцеждаме водата и ги намачкваме.
Когато малко се охладят, настъргваме вътре кашкавала и моцарелата, добавяме яйцата, солта, галетата и куркумата.
Омесваме еднородна смес и от нея оформяме с ръце широки плоски кюфтета.
В средата на всяко поставяме парченце топено сирене и го обвиваме, като вече оформяме на топка.
Подреждаме готовите картофени кюфтета в тавичка, покрита с хартия за печене, и ги поръсваме с по малко червен пипер.
Печем на 200 градуса около 20 минути до златисто.
Сервираме картофените кюфтета за деца без пържене топлички.