Супа от прясно зеле с бекон

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
317
867
90
3
08/03/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо148
  • Преглеждания за месеца147
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • зеле - 1/2 малка
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • бекон - 200 г
  • масло - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • лимонов сок - 4 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • дафинов лист - 2 листчета
  • вода - 2 литра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелето на ивички, а морковите рендосайте на едро ренде.

Сложете ги заедно в подсолена вода и варете около 15 минути.

След това добавете картофите, нарязани на кубчета, и дафиновите листчета.

Варете още 15 минути под капак.

През това време загрейте маслото и в него запържете бекона, нарязан на дребни парчета и го прибавете към зелето.

Доварете зелевата супа още 10 минути.

Застройте супата с двете яйца и лимоновия сок. Подправете с черен пипер.

Сервирайте супата от прясно зеле с бекон топла.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар