Пълнен заек, обвит с бекон

Краси А.С.Краси А.С.
Чирак
37
277
90
143
08/03/2020
"Пълнен заек с бекон - дано да чакате гости, че е грехота да не се хапне такава вкусотия "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 892
  • Преглеждания за месеца231
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пълнен Заек

Начин на приготвяне

Заекът се разрязва през средата по дължина. Измива се и се почиства. Зехтинът се смесва със соевия сос и горчицата. Овкусяваме със сол, черен и червен пипер. С тази смес се намазва целият заек отвътре и отвън.

Беконът се нарязва на ленти и с него обвиваме заека.

Лукът се запържва в олиото. Добавяме и нарязаните моркови и гъби. След като всичко се запържи прибавяме и ориза. Запържваме всички продукти и доливаме малко водичка.

Оставяме да покъкри и сваляме от котлона. Овкусяваме със сол и черен пипер. По желание може да се добави и куркума.

С тази плънка от ориз пълним заека и каквото остане разпределяме в тавата.

Печем заека на 180 градуса до готовност. Пълненият заек, обвит с бекон е много вкусен.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар