Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Печен заек»Пълнен заек, покрит с бекон

Пълнен заек, покрит с бекон

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пълнен заек, покрит с бекон1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
165 мин.
Порции
6
"Завийте зайчето с бекон - така по-сочно ще стане месцето, а за аромата - думи нямаме направо"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • ориз - 1/2 водна чаша
  • лук - 1 глава кромид
  • гъби - 150 г
  • масло - 100 г
  • бекон - тлъст, нарязан на тънки резени
  • вода - 3 чаши
  • картофи - 700 - 800 г
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените карантийки на заека нарежете и задушете в масло. Отделно запържете скълцания лук с ориза, добавете почистените и нарязани гъби и вътрешностите.

След запържването на сместа долейте 1 ч.ч. вода и овкусете с подправките. След извиране на водата напълнете почистения заек. Зашийте го с конец, посолете го и го намажете с масло и червен пипер.

Почистете и нарежете картофите на парчета, като овкусете и тях с подправки по желание.

В намазнена тава сложете няколко картофа на дъното и отгоре сложете заека. Около него разпределете останалите картофи. Ако ви е останала от плънката, може да я сложите в единия край на тавата.

Покрийте пълнения заек с бекона и долейте 1-2 ч.ч. вода в тавата. Покрийте тавата с капак или фолио и сложете да се пече в предварително загряна на 220 градуса фурна.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: