Начин на приготвяне
Почистените карантийки на заека нарежете и задушете в масло. Отделно запържете скълцания лук с ориза, добавете почистените и нарязани гъби и вътрешностите.
След запържването на сместа долейте 1 ч.ч. вода и овкусете с подправките. След извиране на водата напълнете почистения заек. Зашийте го с конец, посолете го и го намажете с масло и червен пипер.
Почистете и нарежете картофите на парчета, като овкусете и тях с подправки по желание.
В намазнена тава сложете няколко картофа на дъното и отгоре сложете заека. Около него разпределете останалите картофи. Ако ви е останала от плънката, може да я сложите в единия край на тавата.
Покрийте пълнения заек с бекона и долейте 1-2 ч.ч. вода в тавата. Покрийте тавата с капак или фолио и сложете да се пече в предварително загряна на 220 градуса фурна.
Добър апетит!