Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака с патладжан и картофи

Мусака с патладжан и картофи

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2813k7112k3
Мусака с патладжан и картофи
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 4
09/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Една различна и много вкусна мусака - с патладжан"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • патладжани - 2 средно големи
  • картофи - 4 - 5 средно големи
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме патладжана, без да го белим, на кръгчета с дебелина от половин см.

Накисваме го за около 30 мин в подсолена вода.

Изцеждаме и подсушаваме.

Печем патладжана на грил тиган или във фурна до лек златист цвят.

Запържваме ситно нарязаните лук и морков. Добавяме каймата и подправките и запържваме.

Прибавяме и малко вода, за да има течност, в която да се сготвят картофите.

Нарязваме обелените картофи на шайби. Подреждаме в намаслена тавичка картофите.

Отгоре слагаме каймата и завършваме нашата мусака с патладжанения слой.

Запичаме мусаката с патладжан до готовност на картофите (около 30 мин).

Приготвяме заливка от яйцата, брашното и киселото мляко.

Заливаме мусаката с патладжан и картофи и печем за още 10 мин или докато покафенее заливката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: