Мусака с патладжан и картофи

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Помощник Готвач
176
75
4
2
09/03/2020
"Една различна и много вкусна мусака - с патладжан "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо598
  • Преглеждания за месеца597
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме патладжана, без да го белим, на кръгчета с дебелина от половин см.

Накисваме го за около 30 мин в подсолена вода.

Изцеждаме и подсушаваме.

Печем патладжана на грил тиган или във фурна до лек златист цвят.

Запържваме ситно нарязаните лук и морков. Добавяме каймата и подправките и запържваме.

Прибавяме и малко вода, за да има течност, в която да се сготвят картофите.

Нарязваме обелените картофи на шайби. Подреждаме в намаслена тавичка картофите.

Отгоре слагаме каймата и завършваме нашата мусака с патладжанения слой.

Запичаме мусаката с патладжан до готовност на картофите (около 30 мин).

Приготвяме заливка от яйцата, брашното и киселото мляко.

Заливаме мусаката с патладжан и картофи и печем за още 10 мин или докато покафенее заливката.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар