Пълнени картофи с бекон, шунка и сирена

10/03/2020
"Толкова вкусни, че не ни останаха думи да ги опишем тези пълнени картофи "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 107
  • Преглеждания за месеца1106
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват добре, надупчват се с вилица, намазваме със зехтин и сол.

Всеки картоф се завиват с парче алуминиево фолио, като пакетче. Нареждат се в тава, печем в загрята фурна 200°C около 1 час.

Изваждат се, отваряме фолиото и с нож се издълбават, като дъното се оставя цяло.

Приготвя се плънка за нашите пълнени картофи от нарязаните бекон, шунка, настърган кашкавал и натрошено сирене.

Добавя се яйцето и овкусяваме с подправки.

Разбърква се плънката за пълнените картофи, на дъното на всеки картоф се поставя парче масло, после пълним с лъжичка и запичаме във фурната за 20 минути, да стегне плънката.

Сервираме картоф с гарнитура от краставица, пресен чесън против коронавирус и тараторче.

Много са вкусни тези пълнени картофи с бекон, шунка и сирена, чудесна лека вечеря!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар