Дробчетата в йенска тава

12/03/2020
"Дробчетата в йенска тава - любими на очите, любими на душата "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо580
  • Преглеждания за месеца580
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези апетитни дробчетата в йенска тава измийте и почистете дробчетата.

Изцедете ги от водата и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене. Посолете и полейте с 50 мл олио.

Включете фурната на 200 градуса и печете 10 минути, колкото да променят цвета си. Извадете и подсушете с кухненска хартия.

Смесете в купа брашното, солта, черния и червения пипер. Оваляйте всяко дробче хубаво от двете страни и изтръскайте от излишното количество.

Обелете картофите и ги нарежете на парчета. Бланширайте във вода за 5-6 минути. Извадете и изцедете.

Добавете кравето масло, солта, черния пипер, чесъна и лука.

Разбъркайте добре.

На дъното на йенска тавичка сложете картофите.

Отгоре подредете дробчета, като им капнете по малко олио на всяко едно.

Не прекалявайте, защото и картофите имат краве масло.

Върнете дробчетата на фурна вътре за около 20 минути и сервирайте.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар