Начин на приготвяне
За тези апетитни дробчетата в йенска тава измийте и почистете дробчетата.
Изцедете ги от водата и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене. Посолете и полейте с 50 мл олио.
Включете фурната на 200 градуса и печете 10 минути, колкото да променят цвета си. Извадете и подсушете с кухненска хартия.
Смесете в купа брашното, солта, черния и червения пипер. Оваляйте всяко дробче хубаво от двете страни и изтръскайте от излишното количество.
Обелете картофите и ги нарежете на парчета. Бланширайте във вода за 5-6 минути. Извадете и изцедете.
Добавете кравето масло, солта, черния пипер, чесъна и лука.
Разбъркайте добре.
На дъното на йенска тавичка сложете картофите.
Отгоре подредете дробчета, като им капнете по малко олио на всяко едно.
Не прекалявайте, защото и картофите имат краве масло.
Върнете дробчетата на фурна вътре за около 20 минути и сервирайте.