Начин на приготвяне
Разделих белтъци от жълтъци. Белтъците разбих на сняг с щипка сол.
Жълтъците със захарта разбих също на пухкав крем.
Към жълтъчната смес прибавих олиото, горещото прясно мляко с разтвореното в него нес кафе, брашното, смесено с бакпулвер и ванилията, и разбих добре.
Прибавих предварително накиснатите в уискито стафиди заедно с уискито, разбъркаха с шпатула и накрая прибавих белтъците.
Разбърках много внимателно сместа за кекса и изсипах всичко в тава с размер Ф28 см, покрита с хартия за печене.
Пекох кейка с кафе на 180°C за около 20 мин, проверява се дали е готов с клечка.
Поръсете ирландския кейк с кафе с пудра захар по желание.