Свинско с булгур

Мария БожиловаМария Божилова
Чирак
132
29
312
1
16/03/2020
"Свинско с булгур - любимото ни "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо281
  • Преглеждания за месеца281
  • Преглеждания за седмицата91
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските котлети се измиват добре и поръсват се със сол и олио от двете страни. Оставят се 20 мин в хладилник. Разбира се за тази рецепта може да ползвате и друго свинско месо.

Булгурът се измива със студена вода много добре и за залива се студена вода. Оставя се 20 мин във водата.

Сушените зеленчуци се нарязват на ситно, смесват се, като общо трябва да се нареждат 2 с.л.

Заливат се с 2 с.л. олио и се оставят 20 мин в олиото.

Булгурът, след като е накиснат, се слага в тава с капак, прибавят се сушените зеленчуци и се слага сол на вкус. Разбърква се добре.

Нареждат се месото и се залива с олио и 5 ч.ч. вода нашето бъдещо вкусно свинско печено.

Свинското с булгур се пече с капак на тавата на 220 градуса 60 Мин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар