Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с булгур и ориз

Свинско с булгур и ориз

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Свинско с булгур и ориз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • свинско месо - 750 г
  • лук - 2 глави
  • булгур - 200 г
  • ориз - 200 г
  • олио - 3 с.л.
  • джоджен - на вкус, пресен
  • магданоз - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското месо на парчета и изпържваме леко заедно с нарязания на ситно лук.

Доливаме топла вода да покрие месото и варим на тих огън до омекване на месото.

Отделно сваряваме с малко сол ориза и булгура, отцеждаме ги и ги изсипваме върху месото.

Поръсваме с черен пипер, нарязани джоджен и магданоз и оставяме да поври 5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: