Соденик с царевично брашно

15/03/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 725
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата с бъркалка, прибавят се киселото мляко, в което е угасена содата, олиото, солта, захарта и водата.

Разбъркваме всичко. После прибавяме бялото и царевично брашно, да се получи малко по-гъста смес от кексово тесто.

Ако е необходимо, се добавя малко брашно или вода, в зависимост от гъстотата. Печем в тава на 180-200 градуса за около 40 мин. Проверяваме с клечка и ако е суха, е готов нашият соденик с царевично брашно. Ядем приготвената содена питка с кисело мляко.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар