Вегетарианска затворена пица
gotvach.bg»Рецепти»Пица»Затворена Пица»Вегетарианска затворена пица

Вегетарианска затворена пица

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
5897k1k2k4
Вегетарианска затворена пица
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
17/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции2
"Кой каза, че вегетарианците не си хапвали пица"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. В затоплена вода сложете маята и захарта, за да се разтворят. Излейте течността в пресятото брашно, добавете 2 с.л. зехтин и започнете да месите.

Когато тестото се оформи, добавете солта. Продължете месенето още 5-6 мин.

Сложете тестото за тази вегетарианска затворена пица в купа, покрийте с парче домакински найлон и кърпа.

Приберете купата на топло, докато тестото удвои обема си.

Нарежете спанака и го бланширайте за 3-4 мин в подсолена вряща вода. Отцедете добре.

Прехвърлете спанака в тиган, добавете една цяла скилидка чесън и 2-3 с.л. зехтин.

Сложете на котлона и запържете, докато се изпари всичката вода и спанакът остане на мазнина.

Отдръпнете от котлона и извадете скилидката чесън. Втасалото тесто разделете на две еднакви части. Разточете на кръгове.

В единия карай сложете от спанака и отгоре парчета моцарела. Захлупете с другия край и притиснете ръбовете добре, за да не изтече плънката.

Намажете всяко калцоне със зехтин и оставете отново за 20 мин.

Изпечете приготвената затворената пица на 220°C в предварително загрята фурна за около 10 мин или до приятен загар!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: