gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Лучена Супа»Класическа лучена супа

Класическа лучена супа

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
9494965k
Класическа лучена супа1 / 2
25/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
85 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Вярваме, че поне веднъж в живота си човек трябва да опита Класическата лучена супа"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете лука. Смесете олиото и маслото и ги загрейте, за предпочитане в съд с дебело дъно.

Добавете нарязания лук и пудрата захар и пържете с продължение на 20 минути, като разбърквате непрекъснато. Когато лукът се карамелизира добавете и ситно нарязания чесън и запържете за още 1 минути.

Залейте лука с бяло вино и бульона, овкусете със сол и черен пипер и задушавате на тих огън около 60 минути.

Поднесете супата с препечени със сирене или с кашкавал филийки, които поставете на дъното на чинии за сервиране, а отгоре залейте с горещата лучена супа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: