Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем брюле»Крем Брюле с ябълки и стафиди

Крем Брюле с ябълки и стафиди

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Крем Брюле с ябълки и стафиди2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Забравете за калориите - просто се отпуснете и се насладете на този невероятен крем Брюле с ябълки и стафиди"

Необходими Продукти

  • ябълки - 450 г десертни
  • лимони - 1 бр.
  • стафиди - 30 г тъмни
  • сметана - 600 мл течна
  • канела - 1 пръчка
  • яйца - 3 бр. жълтък
  • пудра захар - 50 г
  • кафява захар - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките, почистете ги от сърцевината и семките и ги нарежете на кубчета. Сложете ги в дълбока тенджера, добавете 2 с.л. лимонов сок и 4 с.л. вода. Хубаво разбъркайте и кипнете на умерен огън. Намалете силата на огъня и покрийте съда. Задушавайте продуктите около 15-20 минути на тих огън - до омекването на плодовете, след което добавете стафидите и свалете от огъня.

Отделете 150 мл от сметаната. Останалите 450 мл кипнете заедно с пръчицата канела. Щом сметана заври махнете от котлона и оставете около 10 минути под похлупак, след което отстранете канелата.

Отделете жълтъците на яйцата и ги разбийте с пудрата захар до побеляване. При непрекъснато бъркане добавете и останалите 150 мл сметана. Добавете яйчената смес към топлата овкусена сметана и върнете на котлона. Варете крема около 15 минути на тих огън, до сгъстяване.

Разпределете смасте от задушените ябълки и стафиди на дъното на 6 малки купички. Отгоре сипете сметановия крем и охладете във фризер.

Сипете по малко кафява върху всяко порция и запечете само за 2-3 минути под силно нагорещет грил, така че захарта да се разтопи и да започне на да пуска мехури. Поднесете след повторно охлаждане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
43
30
20
10
Дай твоята оценка: