Начин на приготвяне
Включете фурната на 150°C.
Докато тя загрява, затоплете сметаната с 3 с.л. бяла захар до точка на завиране, щом започне да пуши повърхността, свалете съда от котлона.
Разбийте жълтъците с телена бъркалка и по-малко наливайте от горещата сметана към жълтъците, като бъркате внимателно сместа.
Ароматизирайте с ванилията. Насипете получената смес в малки купички.
Сложете ги в тава с топла вода и сложете тавата във фурната.
Изпечете крема около 35-40 мин. Когато го извадите от фурната, сместа в средата трябва да се тресе. Охладете на стайна температура и приберете в хладилник.
Може да го съхранявате вкусното Брюле така 3 дни.
Преди да поднесете истинския крем Брюле, поръсете с кафява захар и карамелизирайте с кухненска горелка.
Този класически сметанов крем трябва да бъде студен с хрупкава захарна коричка.
Да ви е сладко!