Свински дроб с карамелизиран лук

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
183
2k
663
771
1
19/03/2020
"Чудна гозба се получи от свински дроб и карамелизиран лук - вижте останалите съставки тук "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 562
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете дроба от излишните ципи и нарежете на средно големи парчета.

Измийте го и добре подсушете.

Пригответе се глинена тавичка, като дъното полейте обилно с олио. Изсипете дроба в глинения съд и ако е необходимо, долейте още мазнина.

Завийте с фолио и сложете в студена фурна.

Печете на 200 градуса около 30 мин с фолиото, отстранете и допечете още 10 мин максимум.

Докато се пече дробът на фурна, [пригответе карамелизирания лук. Нарежете на полумесеци.

Загрейте мазнина в тиган и сипете лука да се пържи, докато хване загар, добавете захарта и разбъркайте.

Щом започне да се карамелизира, добавете балсамов оцет и малко вода и оставете да се задуши под капак.

След като лукът е готов, добавете го при сготвения свински дроб, объркайте и чак тогава посолете със солта и поръсете със прясно смлян пипер.

Да ви е сладко с този нашенски специалитет!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар