Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Жарен телешки дроб с карамелизиран лук

Жарен телешки дроб с карамелизиран лук

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Жарен телешки дроб с карамелизиран лук1 / 2
08/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 5 бр. червен
  • кафява захар - 1 с.л.
  • оцет - 1 1/2 с.л.
  • картофи - 3 бр. Шери
  • зехтин - 1 с.л.
  • телешки дроб - 600 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, запържвате лука, като разбърквате от време на време, докато стане леко кафяв. Добавяте захарта и оцета и отново разбърквате, докато се карамелизира лукът. Преместете го в малка купичка и го покрийте, за да остане топъл.

През това време сварете картофите, прецедете ги и разбъркайте в голяма купа с малко зехтин. Изпечете ги леко на грил, докато станат кафяви и след това ги оставете покрити, за да са топли.

На същия грил изпечете и дроба, докато стане кафяв от двете страни.

Сервирайте дробът с лука и картофите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
50
42
31
21
10
Дай твоята оценка: