Начин на приготвяне
Забучваме карамфилчетата върху главата лук. Поставяме я заедно с допре почистеното шкембе в дълбок съд. Добавяме 1 ч.л. сол, студена вода и варим поне 2 часа на умерен огън.
Свареното шкембе се изважда и оставя да изстине. Нарязваме сланината на кубчета и я запържваме. Когато пусне мазнината си, добавяме и шунката, също нарязана на кубчета и запържваме за няколко минути.
Прибавяме шкембето, нарязано на ивици, другата глава лук, нарязана на ситно, пресования чесън и няколко листа градински чай и магданоз.
Запържваме сместа да няколко минути. Добавяме доматеното пюре, разредено с малко вода. Заливаме я с бульона от варенето и варим още около 1 час.
Поднасяме супата гореща, поръсена с черен пипер и ситно настърган пармезан.
Коментари