Вегетарианска пица на тиган

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
518
15
21
1
23/03/2020
"Вегетарианска пица на тиган - запретвайте ръкави "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо267
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата83
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме първо с приготвянето на домашния кетчуп, като обелваме и нарязваме червеното цвекло, морковите и лука.

Слагаме ги в тенджерка с половин чаша вода - да се варят, и захлупваме с капак.

През това време в дълбок съд смесваме - царевичното и пълнозърнесто брашно, сода, хималайска сол, чубрица и водата и замесваме меко тесто за пица.

Оставяме го да престои за малко, покрито с влажна кърпа, докато доприготвим кетчупа. Сипваме зеленчуците в блендер (нутри булет), добавяме чесъна, хималайска сол, ябълковия оцет, кафява кристална захар и водата (в която сме сварили цвеклото, морковите и лука).

Смиламе фино до гладка смес. Разделяме царевичното тестото на три равни части, разточваме първата и я поставяме внимателно в тигана с шарлан.

Намазваме с 1/3 от домашния кетчуп и поръсваме отгоре с нарязаните на ситно кисели краставички, спанак, пресен лук и маслини, както и с настърган кашкавал.

Захлупваме тигана с капак и пускаме котлона. След около 15 минути домашната пица е готова!

Повтаряме същото и с останалото тесто и продукти (добре е да ги поръсваме, след като разточеното тесто е в тигана).

Поднасяме топли и хрупкави!

Лесна вегетарианска пица на тиган с вкусен домашен кетчуп от цвекло и моркови!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар