Хляб без бяло брашно

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
803
4k
4k
1k
4
21/03/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо558
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества
Содена Питка

Начин на приготвяне

Смесваме пълнозърнестото и царевично брашно със семената - мак, сусам, слънчоглед, конопеното брашно, подправките - хималайската сол и чубрицата, хлебната сода, активирана с ябълковия оцет, шарлана.

Разбъркваме ги заедно и постепенно, добавяйки топлата вода, замесваме меко тесто. Намазваме тавата с шарлан и поръсваме с малко царевично брашно, което разстиламе с потупване.

Изпълваме цялото дъно на кръглата тава с тестото, като се стараем дебелината да е равномерна навсякъде. Печем хляба без бяло брашно на 200 градуса за около половин час.

Поднасяме содената питка топла.

Вълшебен домашен хляб - за една по уютна трапеза!

Чудно Вкусно!

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар