Торта с канела

РалицаРалица
Новак
2211
Торта с канела2 / 2
23/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • За блата
  • кисело мляко - 250 г
  • захар - 110 г
  • масло - 60 г разтопено краве
  • олио - 50 мл
  • брашно - 120 г
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • канела - 1 пакетче
  • За глазурата
  • сметана - 500 г
  • захар - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко се разбива със захарта с миксер. Прибавят се маслото и олиото, брашното, смесено предварително със содата и канелата.

Всичко се разбърква много добре и се изсипва с тортена форма или подходяща по форма тава, която предварително е намаслена и поръсена с брашно.

Пече се в умерена фурна. Сметаната разбивате със захарта и заливате вече изстиналата торта. Може да използвате и друг крем по ваше лично предпочитание. Поръсете с орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: