Парти бутчета с ориз и картофи

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
170
57
534
1
21/03/2020
"Готови сме за гости с тези страхотни парти бутчета с ориз и картофи "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 628
  • Преглеждания за месеца377
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусявяме бутчетата със солта, пипера и уни соса. Запечатваме ги в в тиган, изваждаме и подреждаме в обла тава.

В дълбок тиган запържваме ситно нарязаните две глави лук и настъргания морков, чесъна, картофите на кубчета, добавяме и ориза.

След като стане прозрачен, добавяме 4 чаши от вкусния домашен бульон.

Подправяме със солта и добавяме кърито и куркумата. Добавяме дафиновия лист, бахара и зърната черен пипер.

Прехвърляме ориза в тавата около парти бутчетата.

Мятаме във фурна да се пече до приятен загар на месото и слънчево жълто на ориза.

След изпичането на сочните пилешки бутчета, похлупваме тавата с по-голяма и оставяме ориза да набъбне и поеме всичката вода и бульон.

Вкусно да ви е с тези парти бутчета с ориз и картофи!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар