Начин на приготвяне
За тези парти бутчета с ориз и микс печурки сваряваме бутчетата до полуготовност, в подсолена вода заедно с едната глава лук и моркова, нарязани на едро.
Изваждаме ги и подреждаме в тава, а бульона прецеждаме и отделяме 3 чаени чаши за приготвянето на ориза с гъби.
Запържваме в мазнината - гъбите /нарязани на шайби/, лука, моркова, чесъна и ориза. Доливаме малко от бульона и задушаваме зеленчуците и ориза 10 мин.
Доовкусяваме с още сол, ако е необходимо, и прибавяме останалата част от бульона.
Прехвърляме при парти бутчетата и добавяме бахара, дафиновия лист и зърната черен пипер.
Мятаме ориза във фурната до пълното запичане и готовност на нашите пилешки бутчета с ориз.
Добър апетит!