Парен патладжан

А. БорисоваА. БорисоваНовак
23/08/2013
"Не пропускайте да приготвите парени патладжани сега, ако искате да се насладите на вкусни зимни салати и разядки после!"
Приготвяне45 мин.
Готвене45 мин.
Общо90 мин.
Порции10 буркана
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 978
  • Преглеждания за месеца392
  • Преглеждания за седмицата47
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • патладжани - 5 кг
  • оцет - 750 мл винен
  • олио - 500 мл
  • захар - 200 г
  • дафинов лист - 10 бр.
  • черен пипер - 1/2 пакетчета
  • чесън - 2 глави
  • магданоз - - или целина
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете оцета, олиото и захарта и ги сложете да заврат. Нарежете патладжаните подобно на диня - на резени, и ги пускайте в саламурата за 10 минути. Попарете така всички патладжани и ги оставете да престоят за 7 часа.

Смесете накълцания чесън, магданоз, целина, червен пипер, дафинови листа и солта. Хубаво ги разбъркайте и добавете патладжаните.

След като пак разбъркате, разпределете сместа в буркани. Затворете хубаво с капачки и стерилизирайте за 6 минути.

Рейтинг

5 4
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Вили
Вили
22.09.2013 12:34
Оставят се да престоят така извадени от саламуратали 7 часа и след това се смесват така ли?
5
1
Евита
Евита
21.09.2013 23:23
Никога не бих се сетила! Браво за рецептата!
1
0