Фунийки с домашен ванилов крем

21/03/2020
"Страхотни фунийки с домашен крем, които винаги приготвяме с удоволствие "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции40
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35 312
  • Преглеждания за месеца463
  • Преглеждания за седмицата181
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивам яйцата със захарта на пухкав крем. Към тях добавям киселото мляко със содата за хляб и амонячната сода, олиото и разбърквам.

Пресявам брашното и ванилията в дълбока купа и към тях добавям яйчената смес. Омесвам меко тесто, което разделям на 4 -5 топки.

Тях разточвам на тънка кора и режа на ленти. Увивам ги около намазнена форма за фунийки - домашно направени от капачки за буркани.

Пека домашните фунийки на 180 градуса в предварително загрята фурна върху хартия за печене за около 20 мин. или до порозовяване.

Оставям да изстинат леко и ги вадя от формите. Не трябва да са студени напълно, тъй като се вадят по – трудно и се чупят.

Крема правя като разбивам яйцата, брашното и около 200 мл от млякото. Другото мляко слагам на котлона да кипне.

Добавям захарта и с непрестанно бъркане сипвам яйчената смес. Бъркам до сгъстяване. Махам от котлона и слагам маслото и ванилията.

Пак разбърква до разтопяване на маслото. Пълня фунийките с топлия ванилов крем и ги поставям в дълбок съд изправени, докато крема се стегне.

Може да се поръсят с шоколадови пръчици или кокос по избор.

Фунийките с домашен ванилов крем са повод за радост у дома!

Практичен метален нож за тесто 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен метален нож за тесто 20 см
7.55 лв.
Виж ››

Приготвянето на тестени сладкиши и солени изделия вече е по-лесно, бързо и точно, благодарение на металния нож за тесто. Усъвършенствайте уменията си в боравенето с тесто и станете истински самоук талант с вашия нов метален нож за тесто!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар