Начин на приготвяне
От посочените продукти се замесва меко тесто. Първо се разбиват яйцата със захарта, после се прибавя киселото мляко с разбита в него сода, олиото, ванилията и се замесва гладко тесто.
Разточва се на правоъгълна кора 0.5 мм и се нарязва на ленти по 1 см. Всяка лента се усуква върху метални форми на фунийки, намазани с олио и се нареждат в широка тава.
Печем в загрята фурна 180 до златисто. Изваждаме и отделяме от формичките.
Загрява се прясното мляко и захарта. Крем ванилията с малка част от млякото се разбърква и сипва в горещото мляко. Бъркаме докато се сгъсти.
После се пълнят фунийките с крем и се оставят да се охладят. Отгоре може да се украсят с шоко пръчици или захарни звездички
След ден, два са най-вкусни!