Супа с лапад и спанак

МариянаМарияна
Мастър Шеф
749
261
621
6
21/03/2020
"Супа с лапад и спанак, с която приветстваме пролетта "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо186
  • Преглеждания за месеца185
  • Преглеждания за седмицата146
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме спанака и лапада. Попарваме ги за кратко във вряла вода на котлона предварително. Отцеждаме ги и ги режем на дребно. Отделяме ги настрана.

В тенджера слагаме олиото да се сгорещи. Почистваме моркова. Настъргваме моркова на не много едро ренде.

Почистваме лука и го режем на дребно. Домата го нарязваме на много ситно. Ако кората е дебела, можем да я обелим внимателно.

Слагаме домата в купичка и го отделяме настрана. В олиото, което вече се сгорещило, слагаме лука и моркова и ги задушаваме. Разбъркваме с дървена лъжица.

Прибавяме спанака и разбъркваме. Като се задуши всичко, прибавяме горещата вода. В горещата вода натрошаваме 1 кубче зеленчуков бульон и разбъркваме предварително.

Подправяме с черен пипер и сол. Оставаме зеленчуковата супа да ври на котлона. Като поври за 15 мин., добавяме доматите. Ври на тих огън. Прибавяме измития ориз в супата.

Ври на тих огън. Към края на варенето на супата слагаме нарязания на ситно магданоз. Вече готова супата от лапад дърпаме от котлона.

В купичка си разбиваме 2 жълтъка с телена бъркалка или вилица много добре. В същата купичка, в която разбихме жълтъците, си слагаме 1/2 черпак от бульона и разбъркваме.

После сипваме още малко от горещия бульон, така че да се доближат двете температури. На тънка струйка слагаме застройката към супата. Разбъркваме.

Връщаме на котлона да поври за кратко. Сервираме гореща спаначената супа.

По желание слагаме отгоре по 1 с.л кисело мляко. Дава по хубав вкус на супата с лапад и спанак. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар