Какаов кекс с шоколадова глазура

22/03/2020
"Страхотен какаов кекс с шоколадова глазура, който се топи в устата "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 592
  • Преглеждания за месеца1591
  • Преглеждания за седмицата97
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • горчиво какао - 4 с.л. на прах
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • краве масло - 200 г
  • яйца - 3 бр. големи
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонт - 1 ч.л.
  • За глазурата
  • шоколад - 150 г
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • готварска сметана - 1 ч.ч. неподсладена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и какаото, добавете бакпулвера.

В купа разбийте яйцата със захарта до пухкавост /яйцата трябва да са със стайна температура/, прибавете разтопеното масло и разбъркайте.

Добавете и прясното мляко с разтворената сода бикарбонат. След като сместа се хомогенизира, добавяйте сухите съставки на части и бъркайте до получаването на гъсто кексово тесто.

Загрейте фурната до 180 градуса. На дъното на кръгла форма поставете лист домакинска хартия.

Изсипете сместа и загладете.

Изпечете сочния какаов кекс за около 35 минути.

Разтопете шоколада на водна баня, добавете заквасената сметана и разбъркайте. Добавете сладкарската сметана и разбъркайте до гладка шоколадова глазура.

Готовият кекс охладете и полейте с шоколадовата глазура.

Какаов кекс с шоколадова глазура - страхотна добавка към следобедното кафе!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар