Разкошна орехова торта с крем Шарлот

Ivi  VaccaIvi Vacca
Готвач
233
2k
636
568
22/03/2020
"Поднесете охладена и похапвайте с удоволствие от тази страхотна орехова торта!"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 735
  • Преглеждания за месеца138
  • Преглеждания за седмицата107
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • за блата
  • белтъци - 6 бр.
  • захар - 6 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • орехи - 10 с.л. смлени
  • ванилия - 1 пакетче
  • За намазване
  • сладко от праскови - 100 - 150 г или друго
  • крем Шарлот
  • жълтъци - 6 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • краве масло - 120 г (82, 5 % мазнина)
  • пудра захар - 120 г
  • ванилова есенция - 1 ч.л.
  • коняк - 2 с.л.
  • шоколадов ганаш
  • черен шоколад - 100 - 120 г /60%/
  • растителна мазнина - 2 с.л. /или 80 - 100 мл сметана/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготовка на ореховия блат за тортата.

Разбийте белтъците до твърди връхчета като постепенно добавяте захарта.

Добавете пресятото добре брашно, хлебната сода и лимоновия сок. Разбъркайте с шпатула внимателно и леко.

Добавете към тестото смлени орехи и внимателно разбъркайте, докато се усвоят.

Прехвърлете сместа в намазнена форма (18-20 см), предварително покрита с хартия за печене.

Печете блата в предварително загрята на 160 фурна за 40-50 мин. Наблюдавайте след 25 минута и преценете според фурната си готовността на блата.

Нарежете хоризонтално блата на три еднакви части .

Приготвяне на крем Шарлот.

Вземете кравето масло и го разбийте добре. Оставете на стайна температура.

Разбивате за една минута жълтъците като добавяте пудрата захар (моментът да добавите мляко или оставате без него при непоносимост).

Поставяте крема на водна баня и бъркате. Когато кремът започне да се сгъстява, го махнете от котлона.

Трябва да изглежда като сос, не като на пудинг крем.

Когато изстине на стайна температура, го добавяте лъжица по лъжица към разбитото масло с миксера до усвояването му.

Нанесете върху всеки блат сладко по ваш избор (или прескочете тази стъпка). Разпределете крема върху блатовете равномерно.

Приготвяне на шоколадовия ганаш.

Разтопете шоколада на водна баня и добавете мазнината (използвам орехово олио). Другият вариант е да добавите равно количество сметана (затоплена до кипене, но и да кипне не е фатално) към шоколада 60% какао ( да се получи по голямо количество ).

Аз ви давам страхотна база, вие добавете карамел, плодове, ядки, ликьори, украса и всичко, което обичате.

Декорирайте тази впечатляваща орехова торта според вашата фантазия.

Да вие сладко с тазиразкошна орехова торта с крем Шарлот - за всеки повод на вашето семейство!

Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
Приготвяй си тази рецепта с:
Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
11.07 лв.
Виж ››

Дайте воля на въображението си и пригответе весели, закачливи и майсторски гарнирани сладки с този лесен за използване с една ръка щприц и многобройните му приставки

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Иивинка
Иивинка
22.03.2020 15:30
Уаууууууу!!!!!
1
1