Начин на приготвяне
Нарежете лука, чесъна и моркова. В тенджера загрейте чашка зехтин и изпържете нарязаните зеленчуци за 4-5 мин.
Добавете измития и нарязан спанак. Налейте чашка топла вода, захлупете съда и задушете за 10 мин.
Налейте 1 л топла вода и когато заври, добавете 2 с.л. ориз. Варете супата 15 мин., след което излейте 1 к.ч. вода в която сте размили 1 с.л. брашно.
Оставете спаначената супа да поври още 5 мин. Отдръпнете съда от котлона и подправете с щипка пресен джоджен.
В купа разбийте с телена бъркалка 2-3 с.л. кисело мляко с един жълтък. Гребнете с черпак от супата и излете в застройката.
Върнете в тенджерата като бъркате непрекъснато. Поднесете топлата вегетарианска супа с настъргано варено яйце и натрошено сирене.
Да ви е сладко с тази спаначена супа с варени яйца!
Коментари