Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Спаначена супа»Спаначена супа с пресечени яйца

Спаначена супа с пресечени яйца

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Спаначена супа с пресечени яйца
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Добър апетит с тази невероятна спаначена супичка"

Необходими Продукти

  • спанак - 400 г бланширан
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • зелен лук - пера
  • зелен чесън - пера
  • ориз - 2 с.л.
  • джоджен - 1 щипка
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • зехтин
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете кромида и зелените перца на ситно. Нарежете моркова на кубчета. В тенджера загрейте 1 кафена чашка зехтин. Пуснете нарязания лук и морков.

Запържете за кратко. Добавете нарязания бланширан спанак. Налейте около литър и половина вода и оставете супата да поври 10 мин., след което добавете ориза.

Продължете варенето до готовност на ориза. Овкусете супата със спанак и ориз със ситно нарязан джоджен и щипка черен пипер. В купичка разбийте за кратко яйцата.

Излейте ги във врящата супичка от спанак и бъркайте, докато станат на конци. Сервирайте зелената супа топла с натрошено сирене.

Добър апетит със спаначена супа с пресечени яйца!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: