Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Италиански сладкиш с круши

Италиански сладкиш с круши

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Италиански сладкиш с круши
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Посрещаме го с очи, приемаме го с всички сетива - невероятен сладкиш с круши за специален повод"

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г бяло
  • нишесте - 50 г царевично
  • захар - 140 г
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 60 мл.
  • круши - 3 бр.
  • бакпулвер - 10 г
  • шоколадови капки - 100 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купи разделете белтъците от жълтъците. Първите разбийте на сняг за 5 мин. с щипка сол.

Към жълтъците прибавете захарта и разбийте с миксер до гладък крем.

Пресейте брашното, нишестето, бакпулвера и щипка сол. Прибавете шоколадовите капки.

В купата с яйчения крем излейте олиото. На порции прибавете сухата смес, бъркайки с лъжица.

Добавете нарязаните на малки парченца обелени круши. Последно сложете лъжица по лъжица разбитите белтъци.

Застелете кръгла форма 22 см. с хартия за печене.

Изпечете този впечатляващ сладкиш с круши на 170 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор.

Пробвайте за готовност с дървено шишче. Готовият плодов сладкиш поръсете с пудра захар.

Да ви е сладко - моят невероятен сладкиш с круши може да превърне всеки ден в истински празник!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: