Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Ръчен хляб с чубрица

Ръчен хляб с чубрица

Ръчен хляб с чубрица
Снимка: Деница Рангелова
2 / 5
23/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Страхотен домашен хляб с чубрица - хапваме го и без ястие"

Необходими Продукти

  • топла вода - 500 мл
  • сол - 1 с.л
  • захар - 1 с.л.
  • мая - 1 пак. суха или половината от кубче мая
  • брашно - около 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа слагаме всички продукти без брашното (то се сипва постепенно).

Бъркаме с дървена лъжица, докато стане гъсто тесто.

След това започваме да месим. Тестото за нашия хляб трябва да е меко.

Оставяме да втаса за 30-40 мин.

След като е удвоило обема си, оформяме два неголеми хляба и леко с ножа правим няколко проерза отгоре и поръсваме с брашно.

Оставяме да втаса още веднъж.

Печем домашния хляб на 180°C за 50 мин.

По желание може да прибавим в тестото за ръчния хляб ядки или чубрица.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
Много ми харесва точно комбинацията с чубрица, и то с тази зелената чубрица, защото нали понякога на шарената сол погрешно също се казва чубрица
23.03.2020 15:09
Georgievaiv
Georgievaiv
Страхотна рецепта за това време. Поздравления!
23.03.2020 11:50