Свински пържоли с бял лучен сос и картофки

23/03/2020
"Имаме идеалната чиния - свински пържоли с картофки и вкусен сос, по-добре се захващайте с приготвянето ѝ "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 708
  • Преглеждания за месеца114
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пържоли

Начин на приготвяне

Овкусяваме пържолите с черен пипер, кимион и сол и оставяме за малко в хладилника.

Сваряваме, обелваме и нарязваме картофите. Овалваме ги в галета и малко риган.

В дълбок тиган слагаме маслото и вече овалените картофи леко да се запържат, като бъркаме, за да се зачервят от двете страни.

Загряваме грил тигана с малко мазнина и запържваме месото.

Соса:

Смиламе лука на много ситно, леко го запържваме и към него добавяме 1 зеленчуков бульон, сметаната и прясното мляко. Бъркаме непрекъснато докато се сгъсти лученият сос.

Поднасяме свински пържоли с бял лучен сос и картофки в чиния, като заливаме пържолите със соса.

За гарнитура слагаме отстрани апетитните пържени картофите.

Да ви е вкусно!

Алуминиев грил тиган със сгъваема дръжка 26 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев грил тиган със сгъваема дръжка 26 см
22.99 лв.
Виж ››

Всяка кухня, в която няма място за голяма скара, може да отвори вратата си за компактен грил тиган. Практични размери, незалепващо покритие и здравословна храна са предимства, които всяко семейство трябва да може да си позволи. Това е целта и на алуминиевия грил тиган, с който готвенето е истинско удоволствие.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар