Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с бял лучен сос и картофки

Свински пържоли с бял лучен сос и картофки

Свински пържоли с бял лучен сос и картофки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Имаме идеалната чиния - свински пържоли с картофки и вкусен сос, по-добре се захващайте с приготвянето ѝ"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 кг
  • картофи - 5 - 6 средно големи глави
  • черен пипер
  • кимион
  • зеленчуков бульон
  • риган
  • лук - 1 глава
  • прясно мляко - 100 мл
  • готварска сметана - 100 мл
  • краве масло - 50 г
  • галета - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусяваме пържолите с черен пипер, кимион и сол и оставяме за малко в хладилника.

Сваряваме, обелваме и нарязваме картофите. Овалваме ги в галета и малко риган.

В дълбок тиган слагаме маслото и вече овалените картофи леко да се запържат, като бъркаме, за да се зачервят от двете страни.

Загряваме грил тигана с малко мазнина и запържваме месото.

Соса:

Смиламе лука на много ситно, леко го запържваме и към него добавяме 1 зеленчуков бульон, сметаната и прясното мляко. Бъркаме непрекъснато докато се сгъсти лученият сос.

Поднасяме свински пържоли с бял лучен сос и картофки в чиния, като заливаме пържолите със соса.

За гарнитура слагаме отстрани апетитните пържени картофите.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Ако само запържите месото на грил тиган ще остане или сурово, или жилаво! Трябва добре да се изпече!
19.05.2023 21:25