Начин на приготвяне
Овкусяваме пържолите с черен пипер, кимион и сол и оставяме за малко в хладилника.
Сваряваме, обелваме и нарязваме картофите. Овалваме ги в галета и малко риган.
В дълбок тиган слагаме маслото и вече овалените картофи леко да се запържат, като бъркаме, за да се зачервят от двете страни.
Загряваме грил тигана с малко мазнина и запържваме месото.
Соса:
Смиламе лука на много ситно, леко го запържваме и към него добавяме 1 зеленчуков бульон, сметаната и прясното мляко. Бъркаме непрекъснато докато се сгъсти лученият сос.
Поднасяме свински пържоли с бял лучен сос и картофки в чиния, като заливаме пържолите със соса.
За гарнитура слагаме отстрани апетитните пържени картофите.
Да ви е вкусно!
Коментари