Млечна питка със сирене

23/03/2020
"Пухкава млечна питка, приготвена с много любов и точните съставки - вижте ги тук "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 109
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества
Питки

Начин на приготвяне

Активираме маята в топлото прясно мляко със солта и захарта с малко брашно.

С всички останали продукти без маслото омесваме меко тесто и оставяме да почине за 2 часа.

След като е вече готово тестото, оформяме по желание нашата питка, като намазваме с разтопеното масло и поръсваме със сирене.

Не чакаме да втасва втори път питката със сирене.

Слагаме във студена фурна и печем млечната питка със сирене на 170°C за 1 час.

Ръчно кухненско сито - със скала
За хубаво тесто използвайте това:
Ръчно кухненско сито - със скала
13.00 лв.
Виж ››

За професионалисти и любители - удобно за работа ръчно сито, разграфено за най-удобно дозиране

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Иивинка
Иивинка
24.03.2020 13:52
Страхотна рецепта, браво!
0
0
Kristine Tenova
Kristine Tenova
23.03.2020 15:33
изглежда толкова апетитно, толкова вкусно, не знам дали само една ще ни стигне
0
0