Начин на приготвяне
Активира се маята, като се разтваря в хладка вода със захарта и 1 с л брашно. Оставя се да шупне. С останалите продукти се замесва тесто като се отделя един жълтък за намазване. Тестото втасва за 50 минути.
Разделя се 7 топчета, едно от тях е за средата. От първите три се разточва кора, намазва се с масло и поръсваме натрошено сирене.
Нареждат се една върху друга. С нож се срязва на 8 триъгълника. Във всеки се правят по три разреза и се навива на кифла, нареждат се в намазнена тава. Останалите три се разточват на правоъгълник и се нареждат една върху друга.
Навива се руло и се реже по диагонал като листа. Нареждат се в средата, а последното топче тесто в центъра. Намазва се с разбит жълтък, поръсваме семена Печем в загрята фурна 170 градуса до готовност.