Сладък булгур с червени боровинки и слънчоглед

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
504
15
19
1
24/03/2020
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо153
  • Преглеждания за месеца152
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • булгур - 1/2 ч.ч.
  • вода - около 1 и 1/4 ч.ч.
  • кафява захар - 2 - 3 ч.л. кристална
  • червени боровинки - 1 шепа сушени
  • слънчогледови семки - 2 - 3 с.л. сурови
  • пшеничен зародиш - 1/2 ч.л. по желание
  • канела - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пшеничния булгур (предварително измит) във вряща вода (ако е нужно, добавяме още малко от нея по-време на сваряването).

Готов е, когато зърното омекне и си изпие всичката вода.

Сваляме от котлона и подслаждаме на вкус с кафявата кристална захар (можем да я заменим с билков мед).

Разбъркваме всичко заедно със сушените червени боровинки, суровите слънчогледови семки, пшеничния зародиш (по желание) и канелата.

Ако искаме да приготвим повече от 1 порции, може да увеличим двойно пропорциите - вариво и вода, както и на другите продукти.

Поднасяме украсено с червени боровинки. И топло и охладено е вкусно!

Сладък булгур с червени боровинки и слънчогледздравословна закуска за малки и големи, богата на фибри от булгура и витамин С от боровинките!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар