Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Селски качамак с пръжки и сирене

Селски качамак с пръжки и сирене

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5866k1k5
Селски качамак с пръжки и сирене
Снимка: Людмила
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Когато не знаете какво да сготвите, заложете на нещо традиционно - винаги е добра идея."

Необходими Продукти

  • вода - 1250 мл
  • царевично брашно - 400 г фино
  • масло - 1 с.л или на вкус
  • сирене - 100 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Моят селски качамак с пръжки и сирене... Вкусотия!

Правя го само с царевично брашно, вода и сол, мъничко масло във водата. Моята доза е от 1250 мл вода, 400 грама фино царевично брашно, лъжица сол.

От общото количество вода заделям за разтваряне на брашното.

И като останалата вода заври, пускам в нея малко масло или олио, брашното, което е на каша, и бъркам енергично до отлепяне на качамака от стените на съда.

Котлонът ви трябва да е по слаб. Разпределям в чинии.

Отгоре слагам сирене, поливам с разтопено масло и домашни пръжки с червен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: