Пилешки рулца по римски

Ivi  VaccaIvi Vacca
Готвач
282
3k
757
643
25/03/2020
"Интересна рецепта за пилешки рулца по римски, която сме все по-нетърпеливи да опитаме "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 805
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 200 г тънки филийки
  • прошуто слайс - 6 бр. филийки тънко нарязан бекон
  • салвия - 1 с.л. сушена или 6 листенца прясна
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • мащерка - 2 стръкчета
  • шунка - 40 г (6 тънки резена )
  • ементал - 40 г (6 тънки резенчета или скаморца)
  • бяло вино - 60 мл (без сос и 100 мл за сос)
  • краве масло - 20 г или 1с.л. зехтин
  • чесън - 1 скилидка (обеленa и нарязанa)
* мерки и количества
Рулца

Начин на приготвяне

Тайната на перфектните пилешки рулца по римски е да се използват тънки филики от месо!

Ако имате цяла пилешка гърда, използвайте Колбасорезачка, за да направи филийките с еднаква дебелина около 3-4 милиметра! В тази рецепта за пилешки рулца съм избрала да направя пилешки рулца с прошуто и ементал! Уникална, вкусна и диетична комбинация, която не отстъпва на традиционната рецепта с телешко и също харесвана в Италия!

Можете да се оставите на въображението си и въз основа на това, което имате в хладилника, да приготвите пълнените пилешки рулца, както предпочитате! Можете да замените бекона с шунка, като ги направите с шунка и сирене или пушена скаморца салам.

Веднъж направени, можете да изберете дали да приготвите пилешките си рулца във фурната или в тиган, аромати по ваш избор като градински чай или розмарин, мащерка и скилидка чесън! И в двата случая бавното готвене с добавяне на вино или вода ще позволи да имате много меки пилешки рулца, които няма да изсъхнат и ще бъдат много вкусни!

Гарнитура по ваш избор изберете като печени картофи или сезонна гарнитура! Аз имах мариновани гъби и ги добавих към виното със 2 с.л. заквасена сметана и 1 с.л. каперси. Това е, защото избрах мащерка и салвия като аромат.

Поставете резен прошуто върху дъската за рязане, добавете филийката от пилешко, добавете резен шунка върху всяка филийка и в центъра едно или две парчета ементал (избирайте твърдо сирене, което да не се разтече при задушаването на вкусните руладини). Завийте рулцата плътно и запечатайте с 1 клечка за зъби от всяка страна.

Първи вариант за печене на рулцата:

Подредете ги в тавичка за печене, леко намазана с масло, 1 скилидка обелен и нарязан чесън, градински чай или розмарин.

Добавете 1 супена лъжица олио и 2 вода. Печете на 180 градуса за около 20 минути, последните 5 минути включете решетката и преминете към върха, за да стане кафяв беконът.

Втори вариант за приготвени на тиган:

Загрейте 1 с.л. масло (зехтин) и обелен и нарязан чесън.

Изпържете до зачервяване на чесъна за няколко секунди. Извадете скилидката чесън от мазнината, когато се зачерви!

Добавете рулцата и супена лъжица листа от градински чай (или пресни листа) и стръкчета мащерка.

Изпържете ги половин минута от всяка страна. След това добавете 1 супена лъжица вино. Сотирайте за 2 минути на силен огън без капак от двете страни.

След това добавете останалото вино и гответе с капак за 5-6 минути, като внимавате да не останат без течност. Ако се наложи, добавите 1 супена лъжица вода.

Сервирайте пилешките рулца по римски горещи с гарнитура по ваш избор ! Добър апетит!

Иноксово овално плато 50см.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Иноксово овално плато 50см.
15.99 лв.
Виж ››

Добрата домакиня винаги има овално плато под ръка, защото обикновено нейният дом винаги очаква гости. Нека всички се възхитят на вашите разядки, сладки или основни ястия. Овалното плато ще ви помогне да се сдобиете с образцова трапеза и да си спечелите заслужени комплименти.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Алекс _Ив
Алекс _Ив
27.03.2020 07:29
Страхотна рецепта, браво!
1
0
Ivi  Vacca
Ivi Vacca
28.03.2020 12:01
Благодаря Ви много!
0
0