Пилешки рулца по римски

Ivi  VaccaIvi Vacca
Помощник Готвач
177
36
508
25/03/2020
"Интересна рецепта за пилешки рулца по римски, която сме все по-нетърпеливи да опитаме "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо598
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата188
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 200 г тънки филийки
  • прошуто слайс - 6 бр. филийки тънко нарязан бекон
  • салвия - 1 с.л. сушена или 6 листенца прясна
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • мащерка - 2 стръкчета
  • шунка - 40 г (6 тънки резена )
  • ементал - 40 г (6 тънки резенчета или скаморца)
  • бяло вино - 60 мл (без сос и 100 мл за сос)
  • краве масло - 20 г или 1с.л. зехтин
  • чесън - 1 скилидка (обеленa и нарязанa)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тайната на перфектните пилешки рулца по римски е да се използват тънки филики от месо!

Ако имате цяла пилешка гърда, използвайте Колбасорезачка, за да направи филийките с еднаква дебелина около 3-4 милиметра! В тази рецепта за пилешки рулца съм избрала да направя пилешки рулца с прошуто и ементал! Уникална, вкусна и диетична комбинация, която не отстъпва на традиционната рецепта с телешко и също харесвана в Италия!

Можете да се оставите на въображението си и въз основа на това, което имате в хладилника, да приготвите пълнените пилешки рулца, както предпочитате! Можете да замените бекона с шунка, като ги направите с шунка и сирене или пушена скаморца салам.

Веднъж направени, можете да изберете дали да приготвите пилешките си рулца във фурната или в тиган, аромати по ваш избор като градински чай или розмарин, мащерка и скилидка чесън! И в двата случая бавното готвене с добавяне на вино или вода ще позволи да имате много меки пилешки рулца, които няма да изсъхнат и ще бъдат много вкусни!

Гарнитура по ваш избор изберете като печени картофи или сезонна гарнитура! Аз имах мариновани гъби и ги добавих към виното със 2 с.л. заквасена сметана и 1 с.л. каперси. Това е, защото избрах мащерка и салвия като аромат.

Поставете резен прошуто върху дъската за рязане, добавете филийката от пилешко, добавете резен шунка върху всяка филийка и в центъра едно или две парчета ементал (избирайте твърдо сирене, което да не се разтече при задушаването на вкусните руладини). Завийте рулцата плътно и запечатайте с 1 клечка за зъби от всяка страна.

Първи вариант за печене на рулцата:

Подредете ги в тавичка за печене, леко намазана с масло, 1 скилидка обелен и нарязан чесън, градински чай или розмарин.

Добавете 1 супена лъжица олио и 2 вода. Печете на 180 градуса за около 20 минути, последните 5 минути включете решетката и преминете към върха, за да стане кафяв беконът.

Втори вариант за приготвени на тиган:

Загрейте 1 с.л. масло (зехтин) и обелен и нарязан чесън.

Изпържете до зачервяване на чесъна за няколко секунди. Извадете скилидката чесън от мазнината, когато се зачерви!

Добавете рулцата и супена лъжица листа от градински чай (или пресни листа) и стръкчета мащерка.

Изпържете ги половин минута от всяка страна. След това добавете 1 супена лъжица вино. Сотирайте за 2 минути на силен огън без капак от двете страни.

След това добавете останалото вино и гответе с капак за 5-6 минути, като внимавате да не останат без течност. Ако се наложи, добавите 1 супена лъжица вода.

Сервирайте пилешките рулца по римски горещи с гарнитура по ваш избор ! Добър апетит!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Алекс _Ив
Алекс _Ив
27.03.2020 07:29
Страхотна рецепта, браво!
1
0
Ivi  Vacca
Ivi Vacca
28.03.2020 12:01
Благодаря Ви много!
0
0