Начин на приготвяне
Измийте смилянския фасул и го сложете с малко вода в мултикукъра на програма ВАРЕНЕ. Оставете да заври и пет минути след това изключете уреда, извадете гърнето и отцедете фасула през гевгир. Първата вода изхвърлете.
Върнете боба в гърнето на кукъра, прибавете отцедената от саламурата сладка царевица, нарязаните лук, стъбла от целина и магданоз, настърганите на едро ренде моркови и налейте топла вода, колкото за чорба. Добавете чубричка, джоджен, червен пипер и олио. Не бързайте на този етап да прибавяте сол!
Настройте уреда на програма ВАРЕНЕ (30 мин) и стартирайте при затворен капак. След като приключи тя, стартирайте програма ЗАДУШАВАНЕ (60 мин) и затворете капака.
10-15 мин преди да приключи програмата, отворете и прибавете сол на вкус към вкусната боб чорба. Разбийте брашното с малко водичка и добавете.
Разбъркайте и оставете програмата да финализира готвенето на чорбата от смилянски боб с царевица в мултикукър.
Бележка: Ако желаете в селската гозба може да добавите цял сушен сладък или лютив пипер (чушки).
Да ви е вкусно!