Чорба от смилянски боб с царевица в мултикукър

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Иноватор
428
175
2284
2
25/03/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене120 мин.
Общо130 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо52
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата51
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте смилянския фасул и го сложете с малко вода в мултикукъра на програма ВАРЕНЕ. Оставете да заври и пет минути след това изключете уреда, извадете гърнето и отцедете фасула през гевгир. Първата вода изхвърлете.

Върнете боба в гърнето на кукъра, прибавете отцедената от саламурата сладка царевица, нарязаните лук, стъбла от целина и магданоз, настърганите на едро ренде моркови и налейте топла вода, колкото за чорба. Добавете чубричка, джоджен, червен пипер и олио. Не бързайте на този етап да прибавяте сол!

Настройте уреда на програма ВАРЕНЕ (30 мин) и стартирайте при затворен капак. След като приключи тя, стартирайте програма ЗАДУШАВАНЕ (60 мин) и затворете капака.

10-15 мин преди да приключи програмата, отворете и прибавете сол на вкус към вкусната боб чорба. Разбийте брашното с малко водичка и добавете.

Разбъркайте и оставете програмата да финализира готвенето на чорбата от смилянски боб с царевица в мултикукър.

Бележка: Ако желаете в селската гозба може да добавите цял сушен сладък или лютив пипер (чушки).

Да ви е вкусно!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар