Начин на приготвяне
Свинските джолани се овкусяват със сол и черен пипер, поставят се в дълбока тава и се налива бялото вино и вода да напълни тавата до половината.
Слагат се във фурната да се запекат, като ги обръщате, като се запекат от едната страна.
Така ги гответе поне 1 час. През това време си почистете, измийте и нарежете на едро картофите, морковите, лука и гъбите печурки.
Овкусете ги със сол, черен пипер, червен пипер и унисоса. Разбъркайте добре и когато са се позапекли джоланите на фурна, изсипете зеленчуците при тях.
Сложете върху зеленчуците парченца краве масло и ги върнете във фурната да се сготви ястието поне за още 1 час или докато зеленчуците са готови за консумация.
След като поставите зеленчуците, може да добавите още малко вода към свинските джолани със зеленчуци, ако се е изпарила.
Да ви е сладко!